Любов с Дева

Дева - Овен
Отношенията, чувствата, бракът са проблематични и неустойчиви. Би могло да съществува само идеално делово сътрудничество и съавторство. Повече - нищо.
Дева - Телец
Любовта, чувствата, емоциите между тях са възможни и благоприятни, с добри перспективи. Дори и да няма любов тип "Ромео и Жулиета", то в крайна сметка дълбоката симпатия и привързаност един към друг могат да се съхранят до края на живота.
Дева - Близнаци
Връзката между тях се състои от смес от жизнения еликсир на Девата и нервността на Близнака. Има вероятност да просъществува определено време, но трябва да се държи на взаимните компромиси и уважение.
Дева - Рак
Страхът от неизвестното бъдеще и от неговата необезпеченост заставят и принуждават Рака да живее съвсем внимателно и да заделя това-онова за "черни дни", а това е особено по душата на Девата. Затова между тях се раждат прекрасни партньорски взаимоотношения и желание за брак. 
Дева - Лъв
Тук е възможна само дружба и добро делово сътрудничество поради прекалено голямат разлика в темпераментите, характерите, нравите и привичките на партньорите. Ако има брак, то той е особено проблематичен. 
Дева - Дева
По  Между две Деви рядко има хармоничен съюз, но и измяната тук е почти винаги изключена. Това са двама фехтовчици, които се опитват да си нанесат удари един на друг, но само словесни.
Дева - Везни
Връзките им са обречени на неуспехи и раздели. Брачните съюзи също бързо се разпадат поради големия егоизъм на Девата и Везните. 
Дева - Скорпион
В  този съюз има винаги много спорове, несъгласия и противоречия, скандали и конфликти. Добър брак може да има само тогава, когато единият безпрекословно се подчинява на другия. А това става рядко.
Дева - Стрелец
Тук е съвсем друго. Има различия в темперамента и във възгледите за живота на всеки един. Въпреки това има голямо физическо привличане, но бракът често е наблагополучен и обречен на провал.
Дева - Козирог
При тях е възможно безоблачно щастие. Не знаят нито огорчения, нито разочарования, нито разводи и разлъки. Брачният съюз е дълъг и щастлив. Привличат се не само външно и физически, а имат и тясна духовна връзка.
Дева - Водолей
Възможни са физически привличания, но брачният съюз е неблагополучен и обречен на раздаля и развод. Тук може рядко да има делови връзки, а да не говоря за каквато и да е било дружба.
Дева - Риби
Услужливата Земя се обединява с Водата. И това е връзка на два свята, които на пръв поглед нямат нищо общо, а всъщност са много близки. Рибите търпеливо изслушват измишльотините на Девата и разпалват в нея страст, която Девата не признава дори и пред себе си.